Skip to content

Τεστ Αξιολόγησης προσωπικού, για εταιρίες, οργανισμούς & συμβούλους HR

Τι είναι το Τεστ Αξιολόγησης Προσωπικού;

Το Τεστ Αξιολόγησης Προσωπικού είναι ένα έγκυρο και επιστημονικά τεκμηριωμένο εργαλείο που στοχεύει στην αντικειμενική και εις βάθος ανάλυση της επαγγελματικής ταυτότητας του εργαζομένου – και όχι μόνο. Οι συστοιχίες του είναι έτσι δομημένες, ώστε μέσα από τις απαντήσεις να αποκαλυφθεί το σύνολο της προσωπικότητας του και τα βαθύτερα κίνητρα που τον κινητοποιούν όταν εργάζεται.

Το Τεστ Αξιολόγησης Προσωπικού εξειδικεύεται στους  τρεις μεγάλους τομείς παραγωγής, τον πρωτογενή, τον δευτερογενή και τον τριτογενή. Έτσι, μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε είδος επιχείρησης.

Κίνητρα επιλογής σταδιοδρομίας

Το Τεστ Αξιολόγησης Προσωπικού εξετάζει λεπτομερώς τους βασικότερους παράγοντες/κίνητρα που επηρεάζουν ένα άτομο στην επιλογή της σταδιοδρομίας του:

 • Την ηθική ικανοποίηση που περιμένει κάποιος από την εργασία του.
 • Το βαθμό αυτονομίας που εμφανίζει στη διεκπεραίωση ενός έργου.
 • Το ενδιαφέρον του για προαγωγή και εξέλιξη.
 • Το βαθμό που του αρέσει να ασκεί επιρροή και εξουσία στην ομάδα του.
 • Τη σταθερότητα του εργασιακού περιβάλλοντος.
 • Τις οικονομικές του απολαβές.
 • Το πόσο εμμένει σε καθιερωμένες αξίες και παραδόσεις ή αν τολμά να δοκιμάσει καινούρια πράγματα.

Όταν ένας εργαζόμενος συνειδητοποιεί τα εργασιακά του κίνητρα, μπορεί πλέον να επιλέξει με καλύτερους όρους την καριέρα εκείνη που θα του εξασφαλίσει οικονομική ανεξαρτησία, αυτάρκεια και αξιοπρέπεια. Από την άλλη, θα νιώθει ότι το συγκεκριμένο αντικείμενο προάγει την κοινωνικοποίησή του και αξιοποιεί τις κλίσεις, τις ικανότητες και τις δεξιότητές του στο βέλτιστο βαθμό.

Ποιες παθογένειες αντιμετωπίζει;

Τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ο χάρτης των επαγγελμάτων αναπροσαρμόζεται με ταχύτατους ρυθμούς, ακολουθώντας τις ραγδαίες οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις. Η μαζική παραίτηση εργαζομένων, η αυξανόμενη κοινωνική δυσαρέσκεια, καθώς και το φαινόμενο της σιωπηρής παραίτησης ως νέα τάση στην αγορά εργασίας δείχνουν πως υπάρχουν πολλά πράγματα που χρήζουν άμεσης αλλαγής στο εργασιακό περιβάλλον των επιχειρήσεων.

Με αρωγό το Τεστ Αξιολόγησης Προσωπικού, κάθε σύμβουλος HR ή ηγέτης ενός οργανισμού μπορεί να αναστρέψει τυχόν αρνητικά αποτελέσματα που οφείλονται:

 • Σε πρόσληψη προσώπων με βάση μη αντικειμενικά κριτήρια.
 • Σε λανθασμένη τοποθέτηση εργαζομένων σε πόστα που δεν τους ταιριάζουν.
 • Στην έλλειψη κινήτρων του εργατικού δυναμικού που φέρνουν μείωση της παραγωγικότητας.
 • Σε τυχόν μη εκπεφρασμένη δυσαρέσκεια των εργαζομένων από το εργασιακό τους περιβάλλον.
 • Σε μαζικές ξαφνικές παραιτήσεις που επηρεάζουν αρνητικά τη δομή και τη λειτουργία της επιχείρησης.

Έτσι, οι εργοδότες κάθε βαθμίδας και στόχευσης  παραμένουν “ελκυστικοί” για τους εργαζομένους τους και ανεβάζουν τον ποιοτικό πήχη της επιχείρησής τους, μετατρέποντας το προσωπικό τους, ουσιαστικά, σε αυθόρμητους advocates της φίρμας και των υπηρεσιών της.

Σε ποιους απευθύνεται

 • Σε στελέχη εταιρειών και συμβούλους HR που επιθυμούν την ανάπτυξη και την περαιτέρω στελέχωση του οργανισμού τους.
 • Σε εργαζόμενους που θέλουν να ανακαλύψουν επιπλέον δυνατότητες και να επαναπροσδιορίσουν την καριέρα τους.
 • Σε άνεργους που αναζητούν νέα εργασιακά περιβάλλοντα και επιπλέον κατάρτιση για να βελτιώσουν τις προοπτικές τους.

Ποια είναι η διαδικασία;

Βήμα 1ο: Στην πρώτη μας συνάντηση, παίρνουμε το αναλυτικό ιστορικό του ενδιαφερόμενου και συζητάμε γενικά τυχόν προβληματισμούς ή απορίες που τον απασχολούν στο κομμάτι της δουλειάς και της σταδιοδρομίας του.

Βήμα 2ο: Σε επόμενο ραντεβού, διεξάγεται το Τεστ Αξιολόγησης Προσωπικού μέσω Η/Υ, σε ένα διαδικτυακό περιβάλλον εύχρηστο και φιλικό προς τον συμβουλευόμενο. Η συνεδρία ολοκληρώνεται περίπου σε 60 λεπτά.

Βήμα 3ο: Ο συμβουλευόμενος παραλαμβάνει τα αποτελέσματά του και προχωράμε σε μια εμβριθή αξιολόγηση του συνολικού του προφίλ, με συγκεκριμένες προτάσεις ως προς τον επαγγελματικό κλάδο, αλλά και το είδος της θέσης που του ταιριάζει.

Ειδικά για συμβούλους HR και εταιρείες,  η διαδικασία μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με το πλήθος των ενδιαφερομένων, έπειτα από συνεννόηση.

Δείτε τα οφέλη άμεσα

Σε ατομικό επίπεδο, ο συμβουλευόμενος είναι σε θέση να γνωρίζει με ασφάλεια και εγκυρότητα τους εργασιακούς του στόχους και τα αληθινά του κίνητρα. Αυτό τον ενδυναμώνει και τον βοηθά να επαναπροσδιορίσει την επαγγελματική του διαδρομή με αυτοπεποίθηση.

Σε επίπεδο εταιρείας, τα σωστά πρόσωπα τοποθετούνται στην κατάλληλη θέση και αυτό είναι το κλειδί για κάθε  ισχυρή και βιώσιμη επιχείρηση. Ο οργανισμός σας αυξάνει τον πήχη της ποιότητας εργασίας και γίνεται ένα φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση.

Στην ΠΡΟΟΔΟ, θα χαρούμε να συνεισφέρουμε και στη δική σας επαγγελματική ανάπτυξη με τον πλέον αξιόπιστο και ενδεδειγμένο τρόπο!

Φόρμα
Επικοινωνίας

2024

Μιλήστε μαζί μας στο 2610 620 292 ή στο 6934 444 640 καθημερινά, από 10.00 - 21.00, Δευτέρα ως Παρασκευή, ή συμπληρώστε απαραιτήτως τα στοιχεία σας στη φόρμα επικοινωνίας μας, ώστε να έρθουμε άμεσα σε επαφή μαζί σας.

Share on