Skip to content

Συμπλήρωση μηχανογραφικού δελτίου

Μηχανογραφικό δελτίο: Γιατί είναι τόσο σημαντικό;

Η ορθή συμπλήρωση του μηχανογραφικού σας δελτίου είναι το “κλειδί” για την εισαγωγή σας στην ανώτατη εκπαίδευση. Είναι μια μοναδική ευκαιρία να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα μόρια που συγκεντρώσατε, ώστε να μπείτε στις σχολές με τις καλύτερες για εσάς προοπτικές.

Κάθε χρόνο, όμως, γίνονται αλλαγές στη διαδικασία συμπλήρωσης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση και ανασφάλεια, σε μεγάλη μερίδα μαθητών. Για αυτό, δημιουργήσαμε μια ξεχωριστή υπηρεσία, κατά την οποία σας παρέχεται ολόπλευρη υποστήριξη. Έτσι, μπορείτε πλέον να κάνετε αυτό το βήμα με μεγαλύτερη σιγουριά.

Τι ακριβώς σας προσφέρει μια συνεδρία μαζί μας;

 • Υπολογίζουμε τα μόριά σας, με το ειδικό λογισμικό ακριβείας που διαθέτουμε.
 • Λαμβάνουμε το ιστορικό σας και διασφαλίζουμε ότι κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή.
 • Αντιστοιχίζουμε τις έμφυτες κλίσεις σας με τις σχολές προτίμησής σας, το πρόγραμμα σπουδών, καθώς και τις μελλοντικές επαγγελματικές σας προοπτικές.
 • Αποσαφηνίζουμε λεπτομέρειες σχετικά με το Μηχανογραφικό Α’ και Β’ Φάσης, όπως και για το παράλληλο μηχανογραφικό εισαγωγής στα ΔΙΕΚ.
 • Ενημερώνουμε αναλυτικά για όλες τις διαθέσιμες σχολές και τα νέα τμήματα που υπάρχουν, ανά πεδίο προσανατολισμού.
 • Δίνουμε σαφείς πληροφορίες για ειδικές κατηγορίες υποψηφίων (π.χ. Αμεα, ειδικές παθήσεις, αθλητές, αλλοεθνείς κ.λπ.), όπως και για τη δυνατότητα μετεγγραφής.

Σε ποιους απευθύνεται η υπηρεσία;

 • Σε υποψήφιους Πανελληνίων εξετάσεων: Διερευνήστε σε βάθος τις επιλογές σας, χωρίς να αφήσετε τίποτα στην τύχη.
 • Σε εκπαιδευτικούς μέσης εκπαίδευσης: Ενημερωθείτε για τις εξελίξεις, καθοδηγήστε σωστά τους μαθητές και τις μαθήτριές σας.
 • Σε γονείς που θέλουν να στηρίξουν το παιδί τους: Δώστε τους τη βοήθεια που χρειάζονται, χωρίς να επηρεάζεστε από τις συνεχείς αλλαγές και την αβεβαιότητα.

Μηχανογραφικό δελτίο & Επαγγελματικός Προσανατολισμός: Γιατί να τα συνδυάσω;

Εάν μέχρι σήμερα δεν είχατε την ευκαιρία να κάνετε Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού, η συμπλήρωση του μηχανογραφικού σας δελτίου μπορεί να είναι μια θαυμάσια ευκαιρία. Τα οφέλη του συνδυασμού είναι εξαιρετικά:

 • Προφυλάσσεστε από βιαστικές επιλογές, για τις οποίες αργότερα μπορεί να μετανιώσετε.
 • Μειώνετε αισθητά το άγχος σας και παίρνετε πιο συνειδητά τις αποφάσεις σας.
 • Γνωρίζετε σε βάθος τον εαυτό σας και πορεύεστε με αυξημένη αυτοεκτίμηση και αισιοδοξία στη νέα σας ζωή.

Μόνο οι επιδόσεις δεν αρκούν…

Η συμβουλευτική εμπειρία δείχνει ότι όποιες και να είναι οι επιδόσεις μας, δεν αρκούν πάντα για να μας οδηγήσουν στο μέλλον που οραματιζόμαστε. Και ο λόγος είναι πολύ απλός: Ως υποψήφιος/α, δεν είστε σε καμία περίπτωση το άθροισμα των μορίων σας. Αντίθετα, είστε το σύνολο των χαρισμάτων σας, των ονείρων και των έμφυτων κλίσεων σας. Τα μόριά σας είναι μόνο ένα μικρό αποδεικτικό κομμάτι της αξίας σας.

Για αυτό και για να νιώσετε ολοκληρωμένοι, θα χρειαστεί να τα “τοποθετήσετε” στις επιλογές εκείνες που θα σας ανοίξουν όμορφους δρόμους για το μέλλον. Δρόμους εφικτούς, δρόμους εναλλακτικούς. Δρόμους που σας ταιριάζουν και σας εξασφαλίζουν ότι καμία προσπάθεια, μικρή ή μεγάλη, δεν πρόκειται να χαθεί.

Η ορθή συμπλήρωση του μηχανογραφικού μας δελτίου αξίζει την προσπάθεια και το χρόνο μας. Γιατί, συχνά, η μεγάλη μας εικόνα, “χτίζεται” από πολλές μικρές λεπτομέρειες που τους έχουμε δώσει τη δέουσα προσοχή. Με κάθε μικρό κομμάτι που βελτιώνουμε, βλέπουμε τα θετικά αποτελέσματα να παίρνουν μόνιμο και σταθερό χαρακτήρα στη ζωή μας.

“Μα, μπορώ να κάνω κάτι την τελευταία στιγμή;” Η δική μας απάντηση είναι “ναι”.

 

Η ορθή συμπλήρωση του μηχανογραφικού σας δελτίου,

κάνει την “τελευταία στιγμή” να μετράει

για όλες τις επόμενες στιγμές σας.

Φόρμα
Επικοινωνίας

2023

Μιλήστε μαζί μας στο 2610 620 292 ή στο 6934 444 640 καθημερινά, από 10.00 - 21.00, Δευτέρα ως Παρασκευή, ή συμπληρώστε απαραιτήτως τα στοιχεία σας στη φόρμα επικοινωνίας μας, ώστε να έρθουμε άμεσα σε επαφή μαζί σας.

Share on